USSEC Türkiye tarafından 19-20 Haziran 2025 tarihlerinde İzmir Hyatt Regency İstinye Park Otel’de düzenlenen “ABD Soya Fasulyesi, Yem Üreticilerinin Kârlı ve Sürdürülebilir Üretim Hedeflerine Ulaşmaları İçin Tercih Edilen Kaynaktır” temalı semineri, yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Seminer, yem fabrikalarından kanatlı entegrasyonlarına, soya kırma tesislerinden hammadde tedarikçilerine kadar sektörün tüm paydaşlarının yoğun katılımıyla başarılı bir şekilde sona erdi. Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, Amerikan soya fasulyesi ve küspesinin kalitesinin neden diğer orijinlere göre üstün olduğu, bilimsel çalışmalar ve karşılaştırmalı analizler eşliğinde detaylı biçimde ele alındı.
Sektörün farklı alanlarından uzman temsilcilerin bir araya geldiği etkinlikte, soya fasulyesi ve küspesinin yem sanayindeki rolü, kalite parametreleri ve 2007 yılından bu yana ülkemizden ve Avrupa’dan toplanan 1000’in üzerinde ve 3 farklı menşeye ait soya fasulyeleri ve küspeleri ile yapılan analizlerin sonuçları ve değerlendirmeleri paylaşılarak, ortaya çıkan sonuçların üretimimize ve maliyetlerimize nasıl etki yaratabileceği hakkında detaylı bilgileri verildi.
Elde edilen veriler, ABD menşeli soya ürünlerinin tutarlı kalite yapısı ve yüksek besin değeriyle yem sektöründe ve yağ endüstrisinde neden öne çıktığını somut olarak ortaya koymaktadır.
Seminere konuşmacı olarak katılan Dr. Gonzalo Mateos, Dr. Lourdes, Dr. Guillermo, Dr. Kees Geerse ve Dr. Carlos Dapoza’nun sunumlarına aşağıda verilen linkten ulaşılabilirsiniz.
Tüm katılımcılara ve konuşmacılara bu faydalı etkinliğe katıldıkları için teşekkür ederiz.
Etkinlik sunumları(İngilizce);
Etkinlikten kareler;