• U.S.SOY
  • U.S.S.E.C.
  • SATIN AL
  • EN
ussec
  • BİZ KİMİZ
    • BİZ KİMİZ
    • YÖNETİM KURULU
    • EU&MENA YÖNETİCİLERİ
    • USSEC ÜYELERİ
    • TEKLİF ÇAĞRILARI
    • İLETİŞİM
  • PAZAR ANALİZLERİ
    • AMERİKA
    • ÇİN
    • AVRUPA
    • ORTA DOĞU & KUZEY AFRİKA
    • KUZEYDOĞU ASYA
    • GÜNEY ASYA
    • GÜNEYDOĞU ASYA
    • SAHRA ALTI AFRİKA
  • ÇÖZÜMLER
    • HİZMETLER
    • HAYVAN BESLEME
    • SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
    • SOYA YAĞI
    • BİYOTEKNOLOJİ
    • IAFFD
  • ETKİNLİKLER
    • USSEC ETKİNLİKLERİ
    • SEKTÖREL ETKİNLİKLER
  • HABERLER
    • TÜRKİYE’DEN SEKTÖREL HABERLER
    • BÖLGEMİZDEN HABERLER
    • GLOBAL HABERLER
  • DOSYALAR
    • TOPLANTI SUNUMLARI
  • ÜYE OL
USSEC TÜRKİYE

Texas A&M Üniversitesi’nde Hibrit Formatlı Gıda Ekstrüzyonu Eğitimi Başlıyor

21/07/2025

Texas A&M Üniversitesi, 29 Eylül – 3 Ekim 2025 tarihleri arasında hibrit formatta düzenlenecek olan “27. Yıllık Gıda Ekstrüzyon Kısa Süreli Eğitim Programı – Proteinler, Baklagiller, Tahıllar ve Diğer Bileşenler” eğitimi ile sektörde faaliyet gösteren profesyonelleri ve akademisyenleri bir araya getiriyor.

Beş gün sürecek bu kapsamlı eğitim programı, protein, baklagil ve tahıl içerikli ürünlerin ekstrüzyon teknolojileriyle işlenmesine yönelik teorik bilgi ve pratik uygulamaları bir arada sunuyor. Program, üniversite öğretim üyeleri, sektör temsilcileri ve danışmanlar tarafından yürütülecek.

İçeriğiyle Sektör Uzmanlarına Yönelik Derinlemesine Eğitim

Eğitim programı boyunca katılımcılar, pazartesi günü gıda bileşenleri, salı günü tekstüre protein uygulamaları, çarşamba günü ekstrüzyon süreci, perşembe günü tahıl-baklagil uygulamaları ve cuma günü ise sorun çözme, kızartma, bakliyat ve baklagil işleme konularına odaklanacak.

Program kapsamında aşağıdaki başlıklar ele alınacak;

  • Tek ve çift vidalı ekstrüder sistemlerinin temelleri
  • Hammadde seçimi, ön işleme ve karakterizasyon
  • Ekstrüzyon donanımı, kalıplar, ön koşullandırmanın etkileri
  • Tekstüre bitkisel protein (TVP) üretimi ve et ürünlerinde kullanımı
  • Tahıl ve atıştırmalık ürünlerde kaplama ve son işlem teknikleri
  • Yüksek nemli et benzeri ürünlerin üretimi ve kalite kontrol süreçleri

Bu programa; gıda ve yem sektöründe çalışan profesyoneller, ürün geliştirme ve AR-GE ekipleri, kalite ve teknik yöneticiler ile yüksek lisans ve doktora düzeyinde akademik araştırmacılar katılım gösterebilirler.

Katılım için detaylı bilgi ve kayıt süreci için Texas A&M Üniversitesi’nin resmi web sitesi üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Etkinliğe katılmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

 

ShareTweetShare

USSEC US SOY
ASA: American Soybean Association United Soybean Board

PAZAR ANALİZLERİ

  • SAHRA ALTI AFRİKA
  • GÜNEYDOĞU ASYA
  • GÜNEY ASYA
  • KUZEYDOĞU ASYA
  • ORTA DOĞU & KUZEY AFRİKA
  • AVRUPA
  • ÇİN
  • AMERİKA

DİZİN

  • HAYVAN BESLEME
  • SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
  • SOYA YAĞI
  • HİZMETLER
  • BİZ KİMİZ
  • TOPLANTI SUNUMLARI
  • USSEC ÜYELERİ
  • ÜYE OL
  • TEKLİF ÇAĞRILARI
  • İLETİŞİM

GİZLİLİK POLİTİKASI

Sonuç Yok
Sonuçları Görüntüle
  • BİZ KİMİZ
    • BİZ KİMİZ
    • YÖNETİM KURULU
    • EU&MENA YÖNETİCİLERİ
    • USSEC ÜYELERİ
    • TEKLİF ÇAĞRILARI
    • İLETİŞİM
  • PAZAR ANALİZLERİ
    • AMERİKA
    • ÇİN
    • AVRUPA
    • ORTA DOĞU & KUZEY AFRİKA
    • KUZEYDOĞU ASYA
    • GÜNEY ASYA
    • GÜNEYDOĞU ASYA
    • SAHRA ALTI AFRİKA
  • ÇÖZÜMLER
    • HİZMETLER
    • HAYVAN BESLEME
    • SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
    • SOYA YAĞI
    • BİYOTEKNOLOJİ
    • IAFFD
  • ETKİNLİKLER
    • USSEC ETKİNLİKLERİ
    • SEKTÖREL ETKİNLİKLER
  • HABERLER
    • TÜRKİYE’DEN SEKTÖREL HABERLER
    • BÖLGEMİZDEN HABERLER
    • GLOBAL HABERLER
  • DOSYALAR
    • TOPLANTI SUNUMLARI
  • ÜYE OL

© 2024 USSEC TÜRKİYE - USSEC Türkiye, United States Soybean Export Council (USSEC) markasının bir alt kuruluşudur.