Texas A&M Üniversitesi, 29 Eylül – 3 Ekim 2025 tarihleri arasında hibrit formatta düzenlenecek olan “27. Yıllık Gıda Ekstrüzyon Kısa Süreli Eğitim Programı – Proteinler, Baklagiller, Tahıllar ve Diğer Bileşenler” eğitimi ile sektörde faaliyet gösteren profesyonelleri ve akademisyenleri bir araya getiriyor.
Beş gün sürecek bu kapsamlı eğitim programı, protein, baklagil ve tahıl içerikli ürünlerin ekstrüzyon teknolojileriyle işlenmesine yönelik teorik bilgi ve pratik uygulamaları bir arada sunuyor. Program, üniversite öğretim üyeleri, sektör temsilcileri ve danışmanlar tarafından yürütülecek.
İçeriğiyle Sektör Uzmanlarına Yönelik Derinlemesine Eğitim
Eğitim programı boyunca katılımcılar, pazartesi günü gıda bileşenleri, salı günü tekstüre protein uygulamaları, çarşamba günü ekstrüzyon süreci, perşembe günü tahıl-baklagil uygulamaları ve cuma günü ise sorun çözme, kızartma, bakliyat ve baklagil işleme konularına odaklanacak.
Program kapsamında aşağıdaki başlıklar ele alınacak;
- Tek ve çift vidalı ekstrüder sistemlerinin temelleri
- Hammadde seçimi, ön işleme ve karakterizasyon
- Ekstrüzyon donanımı, kalıplar, ön koşullandırmanın etkileri
- Tekstüre bitkisel protein (TVP) üretimi ve et ürünlerinde kullanımı
- Tahıl ve atıştırmalık ürünlerde kaplama ve son işlem teknikleri
- Yüksek nemli et benzeri ürünlerin üretimi ve kalite kontrol süreçleri
Bu programa; gıda ve yem sektöründe çalışan profesyoneller, ürün geliştirme ve AR-GE ekipleri, kalite ve teknik yöneticiler ile yüksek lisans ve doktora düzeyinde akademik araştırmacılar katılım gösterebilirler.
Katılım için detaylı bilgi ve kayıt süreci için Texas A&M Üniversitesi’nin resmi web sitesi üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Etkinliğe katılmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.