• U.S.SOY
  • U.S.S.E.C.
  • SATIN AL
  • EN
ussec
  • BİZ KİMİZ
    • BİZ KİMİZ
    • YÖNETİM KURULU
    • EU&MENA YÖNETİCİLERİ
    • USSEC ÜYELERİ
    • TEKLİF ÇAĞRILARI
    • İLETİŞİM
  • PAZAR ANALİZLERİ
    • AMERİKA
    • ÇİN
    • AVRUPA
    • ORTA DOĞU & KUZEY AFRİKA
    • KUZEYDOĞU ASYA
    • GÜNEY ASYA
    • GÜNEYDOĞU ASYA
    • SAHRA ALTI AFRİKA
  • ÇÖZÜMLER
    • HİZMETLER
    • HAYVAN BESLEME
    • SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
    • SOYA YAĞI
    • BİYOTEKNOLOJİ
    • IAFFD
  • ETKİNLİKLER
    • USSEC ETKİNLİKLERİ
    • SEKTÖREL ETKİNLİKLER
  • HABERLER
    • TÜRKİYE’DEN SEKTÖREL HABERLER
    • BÖLGEMİZDEN HABERLER
    • GLOBAL HABERLER
  • DOSYALAR
    • TOPLANTI SUNUMLARI
  • ÜYE OL
USSEC TÜRKİYE

19-20 Haziran USSEC “ABD Soya Fasulyesi, Yem Üreticilerinin Kârlı ve Sürdürülebilir Üretim Hedeflerine Ulaşmaları İçin Tercih Edilen Kaynaktır” Semineri

İzmir Hyatt Regency İstinye Park Otel

21/05/2025

USSEC “ABD Soya Fasulyesi, Yem Üreticilerinin Karlı ve Sürdürülebilir Üretim Hedeflerine Ulaşmaları İçin Tercih Edilen Kaynaktır” Semineri

Tarih: 19-20 Haziran 2025

Yer: İzmir Hyatt Regency İstinye Park Otel 


USSEC Türkiye 19-20 Haziran 2025 tarihlerinde İzmir Hyatt Regency İstinye Park Otel’de, “ABD Soya Fasulyesi, Yem Üreticilerinin Kârlı ve Sürdürülebilir Üretim Hedeflerine Ulaşmaları İçin Tercih Edilen Kaynaktır” temalı teknik bir eğitim programı düzenliyor.

İki gün sürecek programda, soya ürünlerinin yem sanayisindeki rolü, kalite kontrol sistemlerinin yönetimi ve yem formülasyonuna entegrasyonu gibi konular detaylı bir şekilde ele alınacak. Eğitim içeriği, aşağıdaki başlıklar çerçevesinde şekillendirilecek:

• Farklı orijinlerden soya fasulyelerinin kimyasal bileşimi
• Avrupa’ya ithal edilen soya fasulyelerinin protein kaliteleri
• Amino asitler, ham protein, anti-besin faktörleri, aşırı işleme ve NIR teknolojisinin besin değeri üzerindeki etkileri
• 2007–2025 yılları arasında ABD, Arjantin ve Brezilya’dan gelen 1.000 soya küspesi örneğinin kimyasal bileşim ve protein fraksiyonu analizleri
• Kimyasal bileşenlerin enerji değeri üzerindeki etkisi
• Ticari soya küspesinin orijine göre değişen besin değeri ve matriks hazırlama uygulamaları
• Kalite kontrol sonuçlarının analitik olarak değerlendirilmesi
• Analiz sonuçlarının, hammaddenin gerçek değerini ortaya koymadaki rolü ve tedarikçi seçiminden yem formülasyonuna kadar olan süreçteki kullanımı

Bu eğitim, özellikle yem formülasyon ve kalite kontrol alanında görev yapan profesyonellere yönelik olarak planlanmış olup, katılımcılara teorik bilgilerin yanı sıra uygulamaya dönük güncel yaklaşımlar da sunmayı hedefleyen kapsamlı ve eğitici bir etkinlik olacaktır. Dışarıdan katılımcı kabul edilmemektedir. Bahsi geçen firmalardan katılım talep edenler aşağıdaki form aracılığıyla başvuruda bulunabilirler. Başvurular değerlendirilerek katılım onayları ayrıca bildirilecektir.


Toplantı Programı

USSEC QC Semineri – 19 Haziran 2025, Perşembe (Tam Metin)

Saat Konu Konuşmacı
09:00-09:30 KAYIT
09:30-09:40 Açılış ve Hoşgeldin Sırrı Kayhan
09:40-10:20 Farklı orijinlerden soya fasulyelerinin kimyasal bileşimi. Hasarlı / hasarsız fasulyeler Dr. Gonzalo Mateos
10:20-11:10 Avrupa’ya ithal edilen farklı orijinli soya fasulyelerinin protein kaliteleri Dr. Lourdes Cámara García
11:10-11:30 Kahve Molası
11:30-12:30 Soya ürünlerinin besinsel kalitesi – Bölüm 1: Hayvan besleme açısından dikkate alınması gereken parametreler: Amino Asitler ve Ham Protein, Anti-Besin Faktörleri, Aşırı İşleme vb Dr. Carlos Dapoza
12:30-13:45 Öğle Yemeği  The Bay Restaurant, R Katı
13:45-14:45 2007′den 2025′e kadar üç ülkeden gelen (ABD, Arjantin ve Brezilya) soya küspesi örneklerinin (n = 1.000) kimyasal bileşimlerinin değerlendirilmesi Dr. Lourdes Cámara García
14:45-15:20 Broyler rasyonlarında azaltılmış protein seviyeleri: avantajlar ve zorluklar Dr. Kees Geerse
15:20-15:40 Kahve Molası
15:40-16:40 2007′den 2025′e kadar ABD, Arjantin ve Brezilya ‘dan gelen soya küspesi örneklerinin (n = 1.000) protein fraksiyonlarının kalite karşılaştırması Dr. Gonzalo Mateos
16:40-17:30 Kalite Kontrol Sistemleri ve Kalite Kontrol Analiz Sonuçlarının Değerlendirilme Metodları K. Burak Kayhan
17:30 Gün Sonu
19:00 Akşam Yemeği  Hyatt Hotel, The Bay Restaurant, R Katı

USSEC QC Semineri – 20 Haziran 2025, Cuma (Tam Metin)

Saat Konu Konuşmacı
09:30-10:20 Güncelliğini yitirmiş Weende hammadde analizi paradigmasının yerine yeni bir analitik yöntem koymanın zamanı gelmedi mi? Dr. Kees Geerse
10:20-11:10 Soya küspelerinin kimyasal bileşim ve protein kalitesi özellikleri ile görünür metabolik enerjileri arasındaki ilişki: Tahmin denklemleri ile in vivo verilerin karşılaştırması Dr. Guillermo F. Lobera
11:10-11:30 Kahve Molası
11:30-12:20 Soya ürünlerinin besinsel kalitesi –Bölüm 2: a. Besin kalitesinin tahmin edilmesi için bir araç olarak NIR teknolojisi. b. Yem formülasyonu ve sürdürülebilirlik üzerindeki etkisi Dr. Carlos Dapoza
12:20-13:00 Ticari soya küspesinin, fasulyenin orijinine göre besin değeri. Uygulamada matriks hazırlama Dr. Guillermo F. Lobera
13:00-14:00 Kapanış ve Öğle Yemeği  The Bay Restaurant, R Katı

KONUŞMACILAR
Dr. Carlos Dapoza- Evonik

Veteriner Hekim olan Carlos Dapoza, Zaragoza Üniversitesi’nde hayvan besleme alanında  doktora yapmıştır.  

Meslek hayatında 1998’den 2001’e kadar Agribrands Europe’da İspanya ve Portekiz’den  sorumlu yem formülatörü olarak çalışan Carlos, 2001 yılından bu yana Evonik’te (Evonik  Operations GmbH) bünyesinde çeşitli teknik ve ticari pozisyonlarda görev almıştır. 

Carlos hâlen ‘Avrupa – Orta Doğu – Afrika (EMEA) Teknik Satış Müdürü’ sıfatıyla bölgenin muhtelif ülkelerinde teknik ve ticari işleri yönetmektedir. Carlos son yıllarda  EMEA bölgesinde sürdürülebilirlikle ilgili hizmetleri de üstlenmiş, özellikle de müşteriler için yaşam döngüsü analizi yapmıştır.


Dr. Gonzalo Mateos – UPM & USSEC

Dr. Gonzalo Mateos Madrid Politeknik Üniversitesi’nden Zootekni Lisans, Madrid  Complutense Üniversitesi’nden Veteriner Hekimlik, Barselona Otonom Üniversitesi’nden  Veteriner Bilimler Doktora, Iowa Eyalet Üniversitesi’nden Hayvansal Bilimler (Kanatlı)  Doktora derecelerine sahiptir.  

American Cyanamid Company’de (Wayne, NJ) Teknik Müdür ve Ürün Müdürü olarak  ABD’de ve ülkenin en büyük kooperatiflerinden birinde Baş Beslemeci ve Yem Fabrikası  Müdürü olarak İspanya’da ticari sektörde çalışmıştır. Hâlen Madrid Üniversitesi’nde  zootekni profesörü olarak görev yapmaktadır. Atıf endeksinde yer alan bilimsel dergilerde  yayınlanmış 132 makalesi vardır.  

Uluslararası kongre ve seminerlerde 460’tan fazla konferans vermiştir.  

Yem Bilimleri ve Teknolojsi Dergisi Baş Editörü (2005-2013) ve Kanatlı Bilimleri Dergisi  Yayın Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Dr. Mateos dünyanın her yerinde yem  sektörüne danışmanlık hizmeti vermeye devam etmektedir.


Dr. Guillermo Fondevila Lobera-UPM

Madrid Politeknik Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Hayvan Beslemeci olarak mezun olan  Guillermo Fondevila Lobera 2020 yılında aynı üniversitede monogastrik beslemesi  konusunda doktorasını tamamlamıştır.  

Hâlen Zaragoza Üniversitesi’nde Hayvan Besleme ve Yem Hammaddeleri kürsüsünde  Yardımcı Doçent olan Guillermo bu akademik görevinin yanında bağımsız danışman  sıfatıyla Ar-Ge, veri analizi, yem formülasyonu ve ürün geliştirme konularında Avrupa  hayvan besleme sektörünün önde gelen şirketlerine stratejik teknik destek sağlamaktadır. 

Meslek geçmişinde Trouw Nutrition Araştırma Teknisyenliği ve Algoa Pecuaria şirketi  Proje Müdürlüğü ve Progal Agroalimentaria’nın eş-kuruculuğu gibi pozisyonlar bulunan  Dr. Guillermo Fondevilla, son yıllarda 10 küsur USSEC projesini başarıya ulaştırarak reel sektöre inovasyon ve bilgi aktarımına katkılarını sürdürmüştür. Çok sayıda uluslararası  konferansa aktif olarak katılan Dr. Fondevila 10 kitap bölümü ve hakemli bilimsel dergilerde yayınlanmış 16 makalenin yazarı olup hâlen hayvan besleme ve yem  hammaddelerinin kalite kontrolü ile ilgili 40’tan fazla projede yönetici veya katılımcı olarak görev almaktadır.


Dr. Kees Keerse / USSEC

Yüksek lisansını Wageningen Üniversitesi’nde hayvan bilimleri ve besleme dalında tamamlayan Kees Geerse, uluslararası yem sektöründe 35 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olup  meslek hayatında DSM, Provimi-Cargill, Nutreco-Trouw Nutrition gibi önde gelen global yem şirketlerinde üst düzey yöneticilik pozisyonlarında bulunmuştur. 80’li yılların sonları ile 90’ların başIarında monogastrik beslemesinde devrim yaratan bir ürün olan fitaz enzimi başta olmak üzere yem enzimlerinin geliştirilmesi ve uygulaması konularında yoğun çalışmalarda bulunmuştur. Kariyerinin ana odak noktasını, bağırsak sağlığı konuları da dahil olmak üzere monogastrikler için ticari yem formülasyonu ve yem katkıları oluşturmuştur.  

Halen bağımsız bir besleme uzmanı olarak yem sektörünün tüm segmentlerinden çok  sayıda şirkete danışmanlık vermektedir. Keers Keerse, sektördeki kalıplaşmış mitler ve  yanlış inançlarla mücadele ederek bilimsel temellere dayanan verileri profesyonel bir  yaklaşımla ticari ortama taşıyan “rasyonel besleme” konseptini yaygınlaştırmayı kendisine misyon edinmiştir.


Dr. Lourdes Cámara García -UPM

Madrid Politeknik Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Hayvan Beslemeci olarak mezun olan Lourdes Cámara García 2017 yılında aynı üniversitede monogastrik beslemesi konusunda  doktorasını tamamlamıştır.  

Lourdes hâlihazırda stratejik danışmanlık hizmetleri, proje yönetimi ve teknik destek alanlarında faaliyet gösteren ve eş-kurucusu olduğu Progal Agroalimentaria şirketinde Proje ve Ar-Ge Müdürü olarak çalışmakta, ayrıca Madrid Politeknik Üniversitesi’nde Hayvan  Besleme ve Yetiştirme dalında Yardımcı Doçent unvanıyla öğretim üyeliğine devam etmektedir. 

Meslek hayatında yem hammaddeleri ve hayvan beslemesi alanında ulusal ve uluslararası ölçekte yaklaşık 50 projede imzası bulunan Lourdes, 65 küsur bilimsel kongreye tebliğ sunmuş olup atıf endeksinde yer alan bilimsel dergilerde yayınlanmış 36 makalenin eş yazarıdır.


Kemal Burak Kayhan/ Feedback Yazılım Ltd.

Kemal, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nden yazılım mühendisi olarak mezun olmuştur. 

Kemal, 2020 yılında yem endüstrisine hizmet vermek üzere Feedback Yazılım Ltd. yazılım  şirketini kurmuştur.  

Feedback yazılım, Adifo Şirketinin (Best Mix yazılımları) Türkiye ve Ortadoğu’daki tek yetkili distribütörü olup, Adifo firmasının yem formülasyon programları, kalite kontrol programları ve yem endüstrisi ile ilgili ERP yazılımları ve diğer yazılımlarının pazarlamasından sorumludur. 

Kemal, işi nedeniyle yem endüstrisi ile yakın ilişki içindedir ve yem formülasyonu alanında özellikle Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde birçok ulusal ve uluslararası şirketle yakın işbirliği içinde çalışmaktadır. Bölgesindeki besleme uzmanlarına, kalite kontrol ve satın alma personeline yazılım kullanımı konusunda verdiği güçlü destek nedeniyle müşteri ağını her geçen gün artırmaktadır. 

Kemal geçmişte de USSEC yem formülasyonu etkinliklerinde görev almış ve bu konuda iyi bir deneyime sahiptir.

 

 

ShareTweetShare

USSEC US SOY
ASA: American Soybean Association United Soybean Board

PAZAR ANALİZLERİ

  • SAHRA ALTI AFRİKA
  • GÜNEYDOĞU ASYA
  • GÜNEY ASYA
  • KUZEYDOĞU ASYA
  • ORTA DOĞU & KUZEY AFRİKA
  • AVRUPA
  • ÇİN
  • AMERİKA

DİZİN

  • HAYVAN BESLEME
  • SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
  • SOYA YAĞI
  • HİZMETLER
  • BİZ KİMİZ
  • TOPLANTI SUNUMLARI
  • USSEC ÜYELERİ
  • ÜYE OL
  • TEKLİF ÇAĞRILARI
  • İLETİŞİM

GİZLİLİK POLİTİKASI

Sonuç Yok
Sonuçları Görüntüle
  • BİZ KİMİZ
    • BİZ KİMİZ
    • YÖNETİM KURULU
    • EU&MENA YÖNETİCİLERİ
    • USSEC ÜYELERİ
    • TEKLİF ÇAĞRILARI
    • İLETİŞİM
  • PAZAR ANALİZLERİ
    • AMERİKA
    • ÇİN
    • AVRUPA
    • ORTA DOĞU & KUZEY AFRİKA
    • KUZEYDOĞU ASYA
    • GÜNEY ASYA
    • GÜNEYDOĞU ASYA
    • SAHRA ALTI AFRİKA
  • ÇÖZÜMLER
    • HİZMETLER
    • HAYVAN BESLEME
    • SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
    • SOYA YAĞI
    • BİYOTEKNOLOJİ
    • IAFFD
  • ETKİNLİKLER
    • USSEC ETKİNLİKLERİ
    • SEKTÖREL ETKİNLİKLER
  • HABERLER
    • TÜRKİYE’DEN SEKTÖREL HABERLER
    • BÖLGEMİZDEN HABERLER
    • GLOBAL HABERLER
  • DOSYALAR
    • TOPLANTI SUNUMLARI
  • ÜYE OL

© 2024 USSEC TÜRKİYE - USSEC Türkiye, United States Soybean Export Council (USSEC) markasının bir alt kuruluşudur.